28 Eylül 2014 Pazar

Real Techniques - Miracle Complexion Sponge

Merhaba!! Bol görsel içerikli bir yazı ile karşınızdayım. Bugün Real Techniques'in meşhur makyaj süngerinden bahsedeceğim. Biliyorsunuz ki bu sünger eylül ayı itibariyle Watsons mağazalarında yerini aldı. Ben de Nişantaşı Watsons'da bir tane bulup hemen kaptım. Yaklaşık bir aydır concealer'ımı bununla uyguluyorum ve sonuç gerçekten harika. Fondöten uygulamasında da çok başarılı olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.










Süngerin üst kısmı sivri, bu sayede göz altlarına rahatlıkla uygulama yapılıyor çünkü ufak bölgelere bile erişim sağlıyorsunuz. Alt kısmı ise düz, bu kısmı ile de çene ve yanaklar ve hatta gözün alt kısmına bile uygulama yapılabiliyor. Geri kalan oval kısımlar ise alın ve yüzün diğer bölgelerine güzel ve eşit bir biçimde ürünün dağıtılması konusunda size yardımcı oluyor. Gelelim nasıl uygulama yapılması gerektiğine. Bildiğiniz gibi bu tip makyaj süngerleri kullanılmadan önce ıslatılıyor. Çünkü kuru halleri ile baklenen pürüzsüz sonuç elde edilemiyor, sünger ürünü fazlasıyla emiyor. Ama hafif nemli süngerler çok doğal bir bitiş elde etmenizi sağlıyor.







Süngeri ister su dolu bir kapta, isterseniz akan musluğun altında tutarak iyice şişene kadar ıslatıyoruz. Aşağıdaki fotoğraflarda göreceğiniz gibi ilk başta avucumun içindeki kuru sünger ile en sonda ıslatılıp nemi alınmış sünger arasında oldukça belirgin bir boyut farkı var. Islattıktan sonra elimizle süngeri bir güzel sıkıyoruz. Bu sayede içinde toplanan fazla sudan da kurtulmuş oluyoruz.

















Elimizle sıktığımız süngerde hala az da olsa su bulunuyor. En güzel sonucu elde edebilmek için son adım olarak süngeri bir peçete ile sıkmalıyız.











İşte tüm bu aşamalarda sonra ister kapatıcınızı ister fondöten ya da bb/cc kreminizi uygulayın. Sonuç pek çok fırça ile yapılan uygulamaya göre daha doğal ve daha canlı oluyor. Bu süngerler ile uygulama yapılırken dikkat edilmesi gerek bir diğer şey de ürünü yüzünüze sünger ile tanpon bastırma hareketleri ile uygulamanız. Yani fırça ile yaptığımız "sürme" işleminin yerini süngerlerde pıt pıt şeklinde bastırmalar alıyor, bu sayede daha yoğun kapatıcılık elde edebilirsiniz. "Sürme" yöntemi ile ise daha hafif bir kapatıcılık sağlamış olursunuz. Sügerinizi her uygulama ya da en geç 2-3 uygulama sonunda mutlaka ama  mutlaka yıkayıp temizleyin, aksi halde süngerde biriken kirlerden dolayı cildinizde istemediğiniz reaksiyonlar ile karşılaşabilirsiniz. 

Real Techniques'in kendi sitesinde bu sünger ile nasıl uygulama yapılması gerektiğine dair bir video var izlemek isteyenler BURADAN izleyebilirler. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder